Európa Hírek

Bemutatjuk az ENIL bejövő igazgatóját - Zara Todd

Zara Todd. Én vagyok a fogyatékkal élők aktivistája az Egyesült Királyságból, és örömmel jelentem be, hogy kineveztek az ENIL független európai hálózatának új igazgatójává.

Az Egyesült Királyságban dolgoztunk a  korábbi években a fogyatékossággal élő emberek érdekeit képviselő szervezetek vezetőivel.

Együttműködtünk az  önálló élet elérését célzó -  fogyatékossággal élő emberek  szervezeteivel.

A  helyi, regionális és nemzeti kormányok tagjaival.

Az együttműködés  által szakosodott  a fogyatékkal élőkre vonatkozó politika, a kapacitásépítés és a részvétel. Szenvedélyes vagyok az inkluzív terek létrehozásában, mely   minden érintettet támogat a választásban. 2011 óta részt veszek az ENIL munkájában, és  számos tréninget szerveztünk a  szervezetek  számára. Az ENIL Ifjúsági Hálózat egyik alapító tagja vagyok, jelenleg az elnöki feladatokat látom el.

Vallomás:

Ha valaki olyan szenvedélyes, mint én, a fogyatékossággal kapcsolatos jogokról és a méltányosságról, akkor izgalmas az a mostani lehetőség,  hogy egy olyan szervezet vezetőjeként lássam el feladataimat, amelyre meghívást kaptam. Az ENIL  működésének hosszú történetét figyelembe véve, az új kihívások és feladatok küszöbére érve, a független életvitel és az emberi jogok támogatására szólítottam fel a szervezeteket. Arra törekszek, hogy folytassam ezeket a  megkezdett hagyományokat

Az európai gondolkodásban nagy bizonytalanságok uralkodnak,  de ugyanakkor nagy lehetőségek is rejlenek! Új, hivatalba lépő igazgatóként felelősséget érzek annak biztosításában, hogy a szervezet tovább növekedjen és alkalmazkodjon olyan módon, amely Jamie, Peter, Martin és sokan mások. Az elmúlt 27 évben  szakmai fejlődési utat  előkészítettek számunkra.

Irányelveink:

Csatlakozás Az ENIL kulcsszerepet játszik abban, hogy tagjai, - mind a szervezetek, mind az egyének - kapcsolódni  legyenek képesek,  megosszák tapasztalataikat és jó gyakorlataikat.

Csoportunk  egyik legfontosabb  alkotója az erősség. Meg  kell győződnünk  arról, hogy a munkánkat az elhatározottság vezérli. Kitartunk abban a megkezdett törekvésünkben, mely szerint  összetartozik  az élettartam, életképesség  az európai szintű politikaalkotással.

A kapacitásépítés

Az elmúlt években, személy szerint  örömmel vettem részt az ENIL kapacitásépítésében. Alapvető  fontosságú, hogy több lehetőséget  ismerünk fel közösen  a fogyatékkal élő emberek és a szervezetünk  fejlődésére.

Ahhoz, hogy mindannyian  új , készségeket és magabiztosságot szerezzünk a változások  irányításában, azt kívánjuk elérni, hogy minden európai országban a  szervezetek  képességek birtokában készek legyenek rendelkezni   új készségekkel, szakértelemmel és bizalomképességgel ahhoz, hogy kampányoljanak és támogassák az önálló  életvitel  elérését. Minden adandó  új lehetőséget megragadni és érvényre juttatni szükséges.

Küzdelmet kell folytatnunk  a rossz gyakorlatokkal szemben és el kell érnünk, hogy minél magasabb  fórumokban meghallgassák  a fogyatékkal élő embereket és az érdekképviseleti szervezeteket.

Erős hangot kell fenntartanunk az olyan Európában amely igényességre és önállóságra törekszik.

2017.07.04.

 

Fehérbot SE 2014