Európai hírek!

Az Európa Tanács továbbra is aggasztóan csökkenti a fogyatékossággal élő személyek jogainak tiszteletben tartására, védelmére és előmozdítására vonatkozó kötelezettségvállalásait. Április elején a Miniszteri Bizottság úgy döntött, hogy a költségvetési megszorítások miatt felfüggeszti a fogyatékossággal élő személyek jogairól szakemberek ad hoc bizottságának munkáját és tevékenységét.

Az Európai Fogyatékosok Fóruma nyílt levelet küldött az

 Európa Tanács főtitkárának, hogy kifejezésre juttassa aggodalmát és hangot adjon csalódásának, különös tekintettel a 2017-2023-as fogyatékossági stratégia jövőjére és a fogyatékossággal kapcsolatos jogok tényleges érvényesítésére vonatkozóan.

A Bizottság május 24-én, csütörtökön tartott 13. plenáris ülésén részt vesz a mentális egészséggel foglalkozó ülésen, amely során megvizsgálja az Oviedói Egyezmény kiegészítő jegyzőkönyvének tervezetét. Az  Európai Fogyatékosok Fóruma nyílt levélben folytatja a tervezet elfogadását és elfogadtatását, más partnerek jóváhagyásával.

Kísérjék figyelemmel az eseményeket. Adjanak tájékoztatást a szakterületeken tapasztalt eseményekről. Kérjük, küldje el frissítéseit a Marine Uldry-nél a marine.uldry@edf-feph.org címre.

 


Fehérbot SE 2014