Bethlen Gábor Alapkezelő

A Fehérbot Sportegyesület közhasznú jogállású szervezet Játék és tanulás határok nélkül című pályázati program megvalósítása során a fogyatékossággal élő emberek látás- és mozgássérültek és tanulásban akadályozottak által készített alkotások, rajzok, festmények elkészítésére és bemutatására került sor. A pályázati program elsődleges megvalósulásának földrajzi területe Szabolcs Szatmár Bereg-megye és Munkács járás.

A projekt megvalósulásának időszaka 2018. február 1 és 2018. szeptember 30.

A fogyatékossággal élő alkotók 20 alkalomból álló  kézműves foglalkozáson vehettek részt.

Az elkészült rajzok, grafikák integrált kiállításon kerültek bemutatásra.

Különleges szakmai sikernek tekintjük, hogy a

Munkács városban működő vakok és gyengén látók iskolájával a

Munkács városban működő Magyar iskola

együttműködő partnerünké vált.

Közös célunk a projekt szakasz lezárását követően új szakmai együttműködés folytatása, csereprogramok megvalósítása kulturális, szabadidős és sportesemények szervezése, turisztikai nevezetességek látogatása.

A magyarországi és a határon túli civilszervezetek

szakmai kapcsolatának fejlesztése, együttműködésének kialakítása különleges lehetőségeket biztosít. Szervezetünk a nyolc hónapos időtartamú szakmai program megvalósítása

során új partnerekkel történő együttműködést hozott létre. Különleges lehetőségünk és a jövő szempontjából új projektek kidolgozása és megvalósítására  kerül sor a Munkács járásban működő Magyar iskolával és a Vakok és gyengén látók iskolájával. Hiszünk abban, hogy a hazai és határon túli civilszervezetek együttműködése új lehetőséget biztosít a fogyatékossággal élő emberek boldogulásához!

 

A projekt támogatója:

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.


Fehérbot SE 2014